EREĞLİ ADLİYESİ
Şehit Cumhuriyet Savcısı Hakan KILIÇ Adalet Parkı Açılışı Yapıldı

Görev yaptığı Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 05 Şubat 2012 tarihinde pkk terör örgütü tarafından hain bir saldırı sonucu şehit edilen Cumhuriyet Savcısı hemşerimiz Hakan Kılıç, Ereğli’de düzenlenen programlarla anıldı.

Şehit Cumhuriyet Savcısı  Hakan Kılıç için ilk olarak Ereğli Uğurlu Camii’nde Cuma namazı öncesi mevlit okutuldu. Şehit Savcı Hakan Kılıç daha sonrasında protokol üyeleri, ailesi ve sevenleri tarafından Ereğli Meydanbaşı Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Şehidimiz için dualar okundu, kabrine çiçek bırakıldı.

Şehit Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç adına yaptırılan Adalet Parkı açılışı yapıldı.

Şehit Cumhuriyet Savcısı Hakan KILIÇ'ı anma programına Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Adem  Aydemir, Aksaray Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Tuğba Ersöz, Ereğli Cumhuriyet Başsavcı Zeynel Abidin Akkiraz, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ereğli  ve Karapınar Cumhuriyet Savcıları ile  Hakimleri, ilçe protokolü, Şehit Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ın ailesi ve sevenleri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programının açılış konuşmasını Ereğli Cumhuriyet Başsavcı Zeynel Abidin Akkiraz yaptı.

Akkiraz, Cumhuriyet Savcısı Hakan KIlıç'ı yakınen tanımak ve gelecek nesillere tanıtmak gerektiğini kaydederek, "Huzurlarınızda bir şehid hakkında konuşma yapmanın zorluğunu yaşıyorum, zirâ hakkında ne kadar konuşsak, hatıratı adına ne yapsak eksik kalır, nitekim bu duygu ve düşüncelerin acizliğini istiklâl şairimiz Mehmet Akif şu dizelerle ifade etmeye çalışmıştır.

"Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın

Gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın

"Ey şehid oğlu şehid isteme benden  makber

Sana ağuşunu açmış duruyor peygamber"

                Velhâsılı Allahu Teala öyle bir makam bahşetmiş ki şehit kullarına onlara gıpta etmemek elde değil, hepimiz amma bugün amma yarın bir gün öleceğiz, Allahtan geldik ve ona döneceğiz, ne mutlu bu dünyadan şehit olarak ayrılabilene, bu gök kubbede hoş bir sada bırakabilene. Şehidin halini, makamını anlatan şu ayeti kerimelere kulak verdiğimizde her şey ayan beyan oluyor aslında;

                "Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilâkis onlar diridirler; Allahın lütuf ve kereminden kendilerine verdikleriyle sevinçli bir halde rableri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar. Arkalarından gelecek ve henüz kendilerine katılmamış olan şehid kardeşlerine de hiç bir keder ve korku bulunmadığı müjdesinin sevincini duymaktadırlar. Onlar Allahtan gelen bir nimet, bir lütuf sebebiyle ve Allahın müminlerin ecrini zayi etmeyeceğinden dolayı sevinç içerisindedirler."

                İşte hakkında anma programını icra etmeye çalıştığımız Ereğlimizin ve mesleğimizin medârıiftihârlarından birisi olan Hakan Kılıç da şehit mertebesine erişmiş birisidir. Şehitler tepesi boş değil, ne mutlu ki bu tepede içimizden çıkmış bir şehit var, işte bu sebeple onu yakinen tanımalı ve gelecek kuşaklara da tanıtmalıyız, hepimiz için mefâhir kaynağı olmalı. Asla memleketin ahvalinden, tarihinden bigane olmamalıyız, doğusu ve batısı ile bu memleket bizim, malumunuz şehit savcımız baba ocağında ana kucağında değil, adalet hizmetinin görevi sırasında hain ve lain pkk terör örgütü mensupları tarafından şehit edildi,  bir hilal uğruna, bu vatan uğrunda ne güneşler battı görmemiz, bilmemiz ve hissetmemiz lazım, Bir asır evvelinde 7 sinden 77 sine şehit olan, çağ açıp, çağ kapayan, 7 düvele meydan okuyan  bu milletin asil evlatlarıyız biz, Şehitlerimiz nurlu, gazilerimiz de onurludur her daim bizler için, istikbalimiz köklerimizde ve yüreklerimizdedir. Bu onurlu yürüyüşümüz yılmadan, yorulmadan, usanmadan kıyamete dek sürecektir ALLAH'ın izniyle. Sıfatlarımızın hakim olması, savcı olması,, asker olması bir şeyi değiştirmez, hepimiz bu milletin ve devletimizin birer neferiyiz. İşte bu anma programı bu manevi gayeye bir nebze dahi olsun hizmet edebilirse kendi adıma mesut ve bahtiyar olacağım.”  Diye konuştu.

Şehit Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç ile mesai arkadaşı olduğunu kaydeden Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Adem  Aydemir ise, "Bir meslektaştan öte kardeş gibiydik. Şahadeti eşi ve benim gözlerimin önünde oldu. 9 yıl oldu o anı hiç unutmadım. Şehit Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ın kanı için yemin olsun ki, bütün meslek şehitlerimiz üzerine and olsun ki, adalet yolunda bir adım geri atmayacağız. Bu uğurda bedel ödedik ödemeye de devam edeceğiz. Bu vatandan ne bir çakıl taşı aldırtırız, nede bu bayrağı bir milim indirtiriz. Biz o kanla yemin ettik ve bu yemini ebediyete taşımaya kararlıyız. Asla adalet mücadelemizi bırakmayacağız. Acıyla yürüyeceğiz ama bırakmayacağız" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Şehit Kılıç'ın oğluna seslenen Başsavcı Aydemir, "Başını asla öne eğme. Dimdik yürü. Biz her zaman senin yanındayız. Seni asla yalnız bırakmayacağız. Bu vatana aslan gibi bir evlat bıraktı ve o evlat bu vatanın yarın savunucusu olacak" ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından Şehit Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç Adalet Parkının açılışı yapıldı ve akabinde fidan dikimi gerçekleştirildi.